Micropigmentació capil·lar vs. pròtesis capil·lars

Volguts lectors, vam enfrontar a la Micropigmentació capil·lar Vs. pròtesis capil·lars. Quina és la millor solució contra l’alopècia?¿Quins són els avantatges i desavantatges d’aquesta tècnica? És comparable o millor solució que els sistemes capil·lars o l’empelt? Vegem…

Què és la micropigmentació capil·lar?

Segurament ja l’haureu escoltat perquè és una tècnica que té temps en el sector de l’estètica, però està més associada a les dones, ja que amb aquesta especialitat busquen corregir o embellir determinades parts del rostre com els ulls i llavis, però el servei més sol·licitat és la delineació de celles. Aquí els especialistes dibuixen les celles pèl a pèl, deixant una aparença poblada i minuciosament pentinada. La veritat és que són molts els casos on la feina final queda molt bé i sembla una cella natural perfecta. Però abans de seguir, definim bé que es tracta la micropigmentació perquè ningú es perdi.

Aquesta tècnica consisteix en la injecció de pigments a nivell epidèrmic, amb unes agulles molt fines, ous, que realitzen múltiples incisions a la pell. Us sona? Doncs sí, la Societat de Professionals en Delineat Permanent dels Estats Units (SPCP) ha establert que la micropigmentació és de fet un tatuatge i també se’l considera com a maquillatge permanent.

És bona idea la micropigmentació capil·lar?

La història del tatuatge és prehistòrica, s’ han trobat cossos primitius de més de 400.000 anys d’ antiguitat amb evidències de restes de pigment, però el primer registre sobre la micropigmentació data de l’ any 1850 on s’ utilitzava per camuflar marques de naixement i cicatrius. Ara bé, no sabem quan ni a qui se li va ocórrer la idea de per simular cabells amb micropigmentació. Però vagi idea…

El voler veure’s bé abasta tot un seguit de principis i elements que van des de l’entorn o grup social, situació econòmica, costums, fins al desig en si de l’individu de voler modificar el seu cos amb l’objectiu de millorar o embellir el seu físic. Però si esteu considerant o no, fer-vos una micropigmentació per “solucionar” el vostre problema de calvicie veieu abans quins són els avantatges i desavantatges d’aquest tractament.

Micropigmentació Capil·lar Vs. Pròtesis Capil·lars

Primer des del punt de vista estètic:

Aquesta tècnica requereix portar els cabells sempre rapats. Així se simula que la persona té pèl, dibuixant cents de puntets. L’única excepció, és que es tracti d’una alopècia incipient on s’omple entre cabells naturals per dissimular una mica. Però, segurament la calvicie seguirà avançant i haureu d’acabar optant per rapar tot el cuir cabellut. En aquest cas, recomanem provar les fibres capil·lars quan es tracta d’alopècia difusa… però llavors… ¿és realment una solució, simular que teniu cabells però que el portàveu rapat? No sona gaire coherent… En canvi, les pròtesis capil·lars ofereixen moltes opcions tant de pentinats, estils i tons, a més de la possibilitat d’integració amb canes i ris dels cabells naturals.

Durada de la micropigmentació capil·lar:

No sabem si el fet de ser permanent, es consideri un avantatge o desavantatge, encara que la durada de la micropigmentació pot variar d’ acord amb l’ habilitat de l’ artista per realitzar una implantació correcta, de la qualitat del pigment i del propi sistema immunològic de la persona.

I si en tot cas no queda permanent, pot comportar complicacions estètiques com dispersió o eliminació del pigment o disminució de la qualitat del mateix. Però diguem que queda permanent. És beneficiosa aquesta qualitat?

Aquesta tècnica és una cosa que quedarà per sempre amb vosaltres i comporta els mateixos riscos que quan ens fem un tatuatge, el disseny que habeís imaginat era una obra d’art en la teva ment, però en portar-lo a la pell, el resultat és un desastre total, així que no hi ha tornada enrere, toca optar per dolorosos tractaments làser per esborrar-lo, en els casos que es pugui, dibuixar un altre tatuatge a sobre o simplement quedar-te amb el teu garbuix.

En el cas de la micropigmentació per crear cabells falsos, un mal treball és totalment irreversible i a això se li ha de tenir respecte. Què passa si en acabar el tractament, el resultat no és el que esperava?

Des del punt de vista pràctic:

La micropigmentació pot ser còmoda i funcional a primera vista. Vais, us tatuen el crani, surten felices amb estil rapat i s’obliden de per vida a fer alguna cosa pel vostre “cabello”. Vagi avantatge… però no és així, si el grau d’alopècia és intermedi, els cabells naturals continuaran creixent i per tant vaig haver d’afaitar cada mil·límetre que sobresurti perquè no es noti la diferència.

A més, probablement després d’haver transcorregut unes setmanes després de la primera sessió de tractament, cal assistir a una sessió de revisió o reconeixement, per avaluar si és necessari realitzar un retoc -això sol passar gairebé en el 90% dels casos-, on dibuixen novament guardant el major nivell de detall possible.

També cal col·locar protector solar, diàriament, almenys durant els primers mesos, o si sou més curosos, durant tota la vida perquè no perdi color i evitar els danys dels raigs UV, que poden causar càncer de pell.

Des del punt de vista mèdic:

Aquesta tècnica travessa la pell, la barrera natural de protecció del cos i per tant, suposa un risc per a la salut. Són moltes les complicacions que es poden presentar, però segons el portal Salut Madrid, les més comunes són:

Infecció: Hi ha risc d’ infecció en la ferida que es produeix i de transmissió de malalties infeccioses tan importants com el VIH, Hepatitis B o C, etc.

Al·lèrgies. Els components de les tintes usades poden desenvolupar algun tipus d’al·lèrgia. S’ ha de tenir en compte que les tintes han d’ estar degudament identificades i autoritzades per l’ Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris.

Formació de queloides. Hi ha el risc d’una mala cicatrització i la formació de cicatrius queloides, que són lesions de la pell produïdes per creixements exagerats del teixit que forma la cicatriu.

Conclusions sobre la micropigmentació capil·lar:

En conclusió, després de veure els pro i contres d’aquesta tècnica, només us podem recomanar que abans de recórrer a una solució específica, penseu en diverses opcions, ja que fer-se un tatuatge o microblanding és molt fàcil, però no sempre té bons resultats.

I si tot i així esteu decidits per aquest tractament, us recomanem que us informeu bé de si l’establiment compta amb la corresponent autorització, si el material que es fa servir en aquestes tècniques, agulles i tot allò que travessi la pell, es troba estèril i sigui d’un sol ús i finalment que els tatuadors compleixin amb les normes d’higiene i de seguretat.

Si teniu qualsevol dubte o no hi sou segur, prendreu el vostre temps. Al nostre centre Hair Solution els oferim l’opció de les pròtesis capil·lars indetectables. Hem rebut a les nostres instal·lacions diversos clients insatisfets amb el resultat i acaben col·locant-se una pròtesi capil·lar que, si bé no és una solució definitiva, si és molt poruga, pràctica, amb resultats naturals i que no representa riscos per a la salut.

Recordar-vos seguir-nos a les nostres xarxes socials com @hairsolution.es i canal de Youtube.

No oblideu deixar els vostres comentaris. Són molt importants per a nosaltres…

AUTOR

Post relacionats

Micropigmentació capil·lar: Transforma el teu aspecte sense passar per quiròfan.
La micropigmentació capil·lar s'ha consolidat com una opció altament completa i versàtil per transformar l'aspecte sense ...
Llegir més →
Manteniment de les pròtesis capil·lars, a casa o al centre?
Si ja ets usuari de pròtesi, has de saber que per mantenir en òptimes condicions i ...
Llegir més →
De debò que porto pròtesis capil·lar?
Les pròtesis capil·lars d'última generació. Fa un parell de dècades enrere, les pròtesis capil·lars no eren ...
Llegir més →
close-form
Dona-li una nova oportunitat al teu pèl. Deixeu-vos les teves dades i comença avui mateix!

Ens comprometem amb els teus resultats.
Som líders en solucions capil·lars a Europa.

👉 Més de 10 anys d’ experiència.

👉 Líders europeus en solucions capil·lars.

👉 T’acompanyem durant tot el procés.