Manteniment de les pròtesis capil·lars, a casa o al centre?

Si ja ets usuari de pròtesi, has de saber que per mantenir en òptimes condicions i allargar la vida útil dels sistemes capil·lars cal fer un manteniment cada set dies com a mínim. Avui anem a analitzar si el manteniment de les pròtesis capil·lars és millor fer-ho a casa o al centre capil·lar.

Les pròtesis estan elaborades de cabells naturals, però òbviament, no és una cosa que vagi a complir les mateixes funcions biològiques del cuir cabellut sa (com fer créixer cabells i mantenir-lo hidratat amb el seb).

Tal vegada penses que seria molt còmode no haver de treure-la cada setmana, però és el que s’ha de fer per raons d’higiene i estètica. Al teu cuir cabellut li continuen creixent cabells i produeix greix i suor. Aquests elements contribueixen al fet que la peça es vagi ensumant, maltractant que la seva fixació o adherència es vegi afectada. Per això, és tan necessari realitzar el manteniment de les pròtesis capil·lars.

En què consisteix el manteniment?

En aquest procediment, es retira la pròtesi utilitzant un desactivador d’ adhesiu, procurant que les cintes romanguin en el cuir cabellut. Després, es netegen les restes de cinta o adhesiu que hagin quedat a la pròtesi. Un truc per netejar fàcil els residus de les pròtesis, és col·locar un tros de paper film transparent en un mirall, i després lliscar amb força la peça contra el paper film. Si continuen quedant restes, pots polvoritzar dissolvent sobre la malla, massatjar uns segons i rentar bé per eliminar qualsevol residu que pogués quedar.

D’altra banda, el teu cuir cabellut també ha de ser condicionat per rebre de nou la pròtesi: Netejar els residus de cinta o adhesiu i afaitar els cabells natural incipients, tenint cura de no ampliar la zona rasurada on es col·locarà la pròtesi.

Finalment, s’ha de fer la col·locació de la pròtesi neta i seca. Ha de quedar el més alineada al frontal i part posterior del cap, respectant la unió dels teus cabells naturals amb el de la pròtesi als laterals. Aquesta integració és clau perquè no es noti que portes una pròtesi capil·lar, tot i que en això també influeixen elements com el tipus de pròtesis, tall i pentinat.

Ja sabent com és el procés, has de saber quins són els avantatges i desavantatges de fer el manteniment a casa o al centre capil·lar, ja siguis client habitual del mateix o si només demanes cites per a col·locació.

Manteniment a casa.

Avantatges:

El primer aspecte positiu és la llibertat de fer-ho en l’horari i data que desitges. Pot tenir una agenda molt apretada i demanar cita setmanalment per anar al centre es torni complicat. Així que fer-ho en la comoditat de casa teva, et permet escollir el moment i realitzar-lo quan creguis necessari.

El factor econòmic també és un gran avantatge. Pots estalviar-te setmanalment el cost del servei de manteniment i demanar cita només quan necessitis un tall de laterals, canvi de pròtesis, o quan tinguis alguna ocasió especial i vulguis anar molt guapo. Cossidera que l’estilista del centre el pot retocar millor que tu. A Hair Solution, prenem en compte aquest aspecte i oferim programes amb bons de manteniment a un preu assequible.

Desavantatges:

No tots tenen l’habilitat per col·locar-se la pròtesi en qüestió de 50 minuts. Si no ets molt destre amb les mans, aquest procés pot generar-te molta ansietat i frustració. Perquè quedi perfectament alineada, es necessita pràctica, paciència i una mica de destresa. Cal que estiguis disposat a aprendre i millorar cada vegada que ho facis.

Alguns usuaris requereixen l’ajuda d’algú de confiança per fer-se el manteniment, com una esposa, mare o amiga, i tot i que això és molt positiu perquè el mantés com una cosa privada, pot generar-te la dependència d’aquesta persona per fer-ho.

Un altre desavantatge, és que encara que t’estalvies el cost del servei, consumeixes els productes necessaris per al mateix. Moltes vegades són malgastats o no usats correctament i has de reposar aquests productes abans del previst. Un kit de manteniment compost per un parell de paquets de cintes, protector de cuir cabellut, adhesiu, dissolvent i desactivador de 250ml solen durar 2 mesos, però si no controles les quantitats que has de fer servir, acabaràs gastant més diners.

Finalment, un manteniment mal fet posa en risc la vida útil de la pròtesi capil·lar. Poden ocórrer moltes situacions com trencament de la peça, o cabells amb residus d’ adhesiu. Aquestes peces, mereixen una cura especial perquè es mantinguin en bon estat i és convenient deixar-les en mans d’experts. Així es pot aprofitar la pròtesi pel màxim temps possible, cosa que sens dubte ens farà estalviar els diners d’adquirir-ne una de nova abans del que preveu.

Manteniment en el centre.

Avantatges:

Si tu centre o estilista ho permet, pots programar setmanalment totes les cites necessàries per fer-te els serveis que requereixi. Això, a banda de donar-te la tranquil·litat de tenir controlat la cura de la teva pròtesi, també ajuda a organitzar millor la teva agenda. El temps als centres està delimitat, així que, ja per endavant saps la durada del servei que vas a realitzar-te.

El manteniment al centre és garantia d’un bon servei i excel·lent acabat. Els professionals estan capacitats per realitzar aquest procediment de la manera més àgil, ràpida i còmoda possible per als clients. Així mateix, coneixen les cures que han de tenir amb la pròtesi, procurant sempre el seu bon estat per a la col·locació. La neteja de la pròtesi és molt més completa. Segur quedes satisfet amb el pentinat. Els estilistes també determinen si la pròtesi ha perdut qualitat o cabells i comuniquen als clients quin és el moment ideal per canviar-la.

Assistint al centre, pots combinar el servei de manteniment, amb serveis addicionals amb molt poca diferència de preu, com tall de laterals, tall complet, retoc de motlle o matís quan ho consideris necessari.

Desavantatges:

El trasllat al centre pot representar un problema per a alguns clients, especialment per als que es troben en altres ciutats. Com que és un servei que s’ ha de realitzar setmanalment, és recomanable ubicar un centre que es trobi accessible per a tu. Si et trobes lluny del teu centre inicial de col·locació, has d’aprendre a realitzar-te els manteniments o localitzar alguna perruqueria, estilista o centre proper que ofereixi el servei.

El cost pot variar però has de tenir en compte que, mensualment has de fer-te el servei almenys 3 vegades, la qual cosa suposa una despesa que has d’incloure en la teva programació financera.

Ja sigui a casa o al centre, el que has de tenir clar és que el manteniment de les pròtesis capil·lars és imprescindible. És un procediment vital perquè puguis lluir la pròtesi en òptimes condicions, estalviar diners i veure’t molt bé, com sempre has volgut.

No oblidis deixar qualsevol pregunta o comentari sobre aquest tema, seguir les nostres xarxes socials i subscriure’t al nostre canal Youtube.

AUTOR

Post relacionats

Postoperatori després d’un empelt capil·lar: Guia completa sobre cures i recomanacions
El període postoperatori després d'un empelt capil·lar és una inquietud recurrent en les consultes de Hair ...
Llegir més →
Guia experta sobre microempatgers capil·lars: Resol tots els teus dubtes
En aquesta guia especialitzada, t'endinsaràs en el fascinant món dels microempsets capil·lars , una tècnica de ...
Llegir més →
Formació professional en pròtesis capil·lars.
"Ser o no ser" o més aviat, "reinventar-se o morir" aquesta és realment la veritable qüestió ...
Llegir més →
close-form
Dona-li una nova oportunitat al teu pèl. Deixeu-vos les teves dades i comença avui mateix!

Ens comprometem amb els teus resultats.
Som líders en solucions capil·lars a Europa.

👉 Més de 10 anys d’ experiència.

👉 Líders europeus en solucions capil·lars.

👉 T’acompanyem durant tot el procés.