El que has de saber sobre les al·lèrgies al cuir cabellut.

Avui us portem un tema un tant complex però molt important per cuidar la salut del cuir cabellut i mantenir la comoditat d’usar pròtesis capil·lars indetectables. Parlem sobre les al·lèrgies al cuir cabellut:

Per poder fer el manteniment d’ una pròtesi capil·lar, cal usar productes com l’ scalp protector, els adhesius líquids i les cintes adhesives, compostes per substàncies químiques aptes per a la pell i en gran mesura hipoalergèniques. No obstant això, és possible desenvolupar al·lèrgies que causen molèsties a la pell. Les al·lèrgies en general, són respostes immunitàries a substàncies que el cos considera danyoses, tot i que normalment no ho són.

Aquestes reaccions són més comunes del que es creu, i poden ser desencadenades per diversos factors com el medi ambient, els gens, combinacions de substàncies reactives, entre d’altres. El sistema immunitari treballa per combatre els agents nocius com els bacteris, virus i els al·lèrgens. Quan el cos reacciona davant d’un al·lèrgic, s’alliberen químics coneguts com a histamines que provoquen els símptomes d’al·lèrgia, es desencadena una resposta hipersensible que pot provocar erupció, descamació cutània i picada.

De què es tracta?

La dermatitis és l’ afecció on la pell resulta enrogida, inflamada o amb dolor després d’ estar en contacte directe amb una substància determinada.

Hi ha dos tipus de dermatitis de contacte: la dermatitis irritant, on la pell reacciona davant substàncies químiques que poden estar presents en àcids, materials alcalins com sabons i detergents, suavitzants de teles, dissolvents o altres. En aquest cas, la reacció es pot desencadenar just després del contacte quan els químics són molt irritants o després de diversos contactes quan es tracta de químics poc irritants.

D’altra banda, la dermatitis de contacte al·lèrgica, es tracta d’una reacció particular de cada individu quan entra en contacte amb una substància que li provoca els símptomes al·lèrgics. Els al·lèrgens comuns es troben presents en els gairebé tots els tipus d’adhesius, fins i tot en els que solen ser hipoalargenics. En el nostre cas, en totes les cintes adhesives utilitzades per fixar les pròtesis capil·lars, són les que poden ocasionar aquest tipus de reacció.

Les reaccions al·lèrgiques no solen ocórrer quan s’entra en contacte per primera vegada amb l’al·lèrgic. Es pot desenvolupar entre les 24 o 48 hores de l’exposició, però és probable que la reacció s’alliberi després de l’ús regular. Això, perquè hi ha la possibilitat de tolerar la substància per mesos, anys o fins i tot dècades abans de desenvolupar l’al·lèrgia.

Símptomes:

  • Picasso que pot arribar a ser molt fort.
  • Salpullit vermell, vetejat o en parxís on la substància va entrar en contacte amb la pell.
  • Ampolles humides amb supuració de líquid o formació de costra.
  • Sensibilitat i calor en l’ àrea afectada.
  • Pell escamosa, en carn viva o gruixuda.
  • Pell inflamada i adolorida quan l’exposició és prolongada.

Com ja ho veiem, hem d’aclarir que és una reacció particular de cada individu el que causa l’al·lèrgia i no el producte en si. Tots els productes oferts a la nostra botiga Hair Solution, estan provats dermatològicament i són aptes per a la pell, però, això no és un element determinant per assegurar que no es vagi a desenvolupar una reacció en entrar en contacte amb el producte.

Un factor que pot influir a desenvolupar l’al·lèrgia a un producte que abans no es tenia, és quan les defenses del cos estan baixes, ja sigui per una malaltia viral o perquè s’estigui prenent antibiòtics.

La nostra recomanació és que abans de ser usuari de pròtesi o de qualsevol producte cosmètic en general, es realitzin una prova d’al·lèrgia. Es tracta de col·locar-se un tros petit de cinta adhesiva a la part interna del canell i esperar entre 24 o 48 hores per observar si hi ha reacció. Cal vigilar la pell molt de prop en recerca de signes com ara figa i enrogiment. Quan el recomanable és provar amb un altre tipus de cinta.

Si ja ets usuari de pròtesi i ja tens o tingues una reacció pots provar canviant de cintes, o enganxament durant unes setmanes fins que la zona afectada millori. Si proves això i l’al·lèrgia continua molestant o s’agreuja, el millor és visitar un especialista que determinarà quin és el millor tractament per a la reacció. Abans de visitar-lo el millor és evitar el contacte directe amb la substància sospitosa de provocar l’al·lèrgia i mantenir la zona neta i seca.

Tractament per a les al·lèrgies del cuir cabellut:

Alguns dels medicaments que es poden utilitzar per tractar les al·lèrgies són:

  • Els antihistamínics que es poden adquirir amb o sense recepta mèdica.
  • Els antinflamatoris, en presentació de cremes i ungüents per a la pell.
  • Corticoesteroides per períodes curts en injeccions o pastilles quan els símptomes al·lèrgics són greus.

Però l’especialista esquirà el tractament apropiat sobre la base del que estigui causant el problema. A Hair Solution posem a disposició dels nostres clients, un dermatòleg de confiança, ubicat al mateix edifici del nostre centre a Madrid, sabent que pot resultar una mica incòmode assistir al doctor i explicar la situació al·lèrgica del cuir cabellut per usar una pròtesi capil·lar.

Podem gestionar les cites amb l’especialista de manera privada, només cal enviar un correu a info@hairsolution.es explicant la situació, o trucar directament a les nostres oficines per sol·licitar la cita.

Així mateix, els nostres estilistes estan capacitats per donar les primeres orientacions quan les al·lèrgies al cuir cabellut són lleus. En la majoria dels casos, la dermatitis de contacte al·lèrgica hauria de desaparèixer sense complicacions passades 2 o 3 setmanes. Tanmateix, hi ha la possibilitat que reaparegui si no s’ identifica o evita la substància que la causa.

Estarem encantats de respondre els vostres dubtes i comentaris. No oblideu seguir-nos a totes les nostres xarxes socials.

Subscriure’ns al nostre canal Youtube per veure els millors vídeos de pròtesis capil·lars.

AUTOR

Post relacionats

Micropigmentació capil·lar: Transforma el teu aspecte sense passar per quiròfan.
La micropigmentació capil·lar s'ha consolidat com una opció altament completa i versàtil per transformar l'aspecte sense ...
Llegir més →
Manteniment de les pròtesis capil·lars, a casa o al centre?
Si ja ets usuari de pròtesi, has de saber que per mantenir en òptimes condicions i ...
Llegir més →
De debò que porto pròtesis capil·lar?
Les pròtesis capil·lars d'última generació. Fa un parell de dècades enrere, les pròtesis capil·lars no eren ...
Llegir més →
close-form
Dona-li una nova oportunitat al teu pèl. Deixeu-vos les teves dades i comença avui mateix!

Ens comprometem amb els teus resultats.
Som líders en solucions capil·lars a Europa.

👉 Més de 10 anys d’ experiència.

👉 Líders europeus en solucions capil·lars.

👉 T’acompanyem durant tot el procés.